به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، پس از خبر استعفای حضرت آیت الله موسوی جزایری از سمت امامت جمعه اهواز و به تبع آن، نمایندگی ولیفقیه در استان، حرفها و حدیثهای بسیاری در مجامع و محافل مختلف اجتماعی سیاسی پیرامون گزینههای احتمالی جانشینی ایشان در سمتهای خطیر امامت جمعه و نمایندگی ولیفقیه گفته و شنیده میشود.
در این میان، آنچه به ضریب اهمیت و حساسیت این مهم میافزاید، خصوصیات و شرایط استان خوزستان است.
شرایط اقلیمی و محیطی مانند همجواری از طریق مرزهای آبی و خاکی با کشورهای همسایه، گستردگی جغرافیایی، وجود منابع عظیم انسانی و طبیعی، برخورداری از نعمتهای آب و نفت و زمینهی کشاورزی، خوزستان را به قطبی ثروتمند و استراتژیک در کشور تبدیل کرده است.
از دیگر سو، خصوصیات اجتماعی این سرزمین، با سابقهای عظیم در اسلام و تشیع، گستردگی و تنوع قومیتی، حضور عشایر میهنپرست و غیور عرب و بختیاری و غیره، همزیستی مردمانی با گویشها و زبانهای مختلف در کنار یکدیگر، گوناگونی فرهنگها و آداب و رسوم را در این استان در پی داشته، به گونهای که این استان، از جهت اجتماعی بهمثابه کشوری کوچک میباشد.
و از جهتی دیگر، خوزستان همواره مهد علم و فرهنگ و ادب بوده، امروزه نیز علما و اندیشمندان بسیاری را در دامان خود پرورش داده، و چه در زمینهی دانشگاهی و چه حوزوی، دارای فرهیختگان و مجتهدانی بنام در افق ایران و جهان میباشد.
مجموع این شرایط اقلیمی و اجتماعی و علمی، از استان خوزستان، استانی مهم و کلیدی میسازد، که این امر، از دیرباز سبب فعالیت بسیار پررنگ معاندین و ضد انقلاب و فرق ضالهی اعتقادی در این دیار متدین و متعهد گشته است.
بدون شک، تصدی امر امامت جمعه و نمایندگی ولیفقیه در چنین استانی، با شرایطی که مختصراً گفته شد، امری بسیار خطیر بوده، نیازمند فردی توانا با قدرتهای اجتماعی و سیاسی و علمی است تا اولاً توانایی مدیریت منابع طبیعی، فرهنگی و انسانی بی نظیر استان خوزستان را داشته باشد، و ثانیاً از پس مخاطرات و فعالیتهای مخرب معاندین ضد انقلاب و فرق و نحل ضالهی عقیدتی دندان تیز کرده برای این استان بربیاید.
آنچه در این میان مهم و جالب توجه به نظر میآید، «مشت پر استان خوزستان» برای گزینههای احتمالی است؛ از آن جهت که در میان نقلها و حرفها و پیش نهادات این روزها، از افراد توانمند و دارای مزیتهای نسبیِ فراوانی نام برده میشود که همگی از رویشها و فرزندان انقلابی خاک زر خیر همین استان هستند.
از نمایندگان انقلابی خبرگان استان همچون حجج اسلام و المسلمین کعبی، حیدری و فرحانی و همچنین آیت الله اراکی و حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه گرفته تا فضلای به نامی همچون حجج اسلام و المسلمین حاجتی، شفیعی، دسمی، علینژاد، موسوی فر و... همه چهرههای توانای علمی و انقلابی تربیتیافته در استان خوزستان هستند که نشان دهنده سرافرازی این خطه در سالهای پس از انقلاب میباشد.
به اعتقاد نویسنده، غنای استان در پرورش مدیران توانمند و علمای متعهد و ربانی امری قابل ستایش و غرور آفرین است و آنچه بر این افتخار و غرور میافزاید، «انتخاب شدن فردی شایسته، متخلق و توانمند از درون استان» برای تصدی این مناصب مهم است؛ خبری شیرین که این روزها به گوش رسیده است...
البته بدون شک، نمیتوان نقش علمای انقلابی استان، بهویژه آیت الله موسوی جزایری در باروری و تربیت چنین افرادی را نادیده گرفته و منکر زحمات چهلساله ایشان در خوزستان شد؛ شخصیتی که حوزههای علمیه خوزستان و بالندگی فرهنگی قلب تشیع ایران، به وجود ایشان گره خورده است.
امید میرود با ورود نماینده جدید ولیفقیه در خوزستان، زیر سایه هدایتهای آیت الله موسوی جزایری، همچون گذشته شاهد تحولی جدید در عرصه انقلابی گری و خدمت به محرومین باشیم. إنشاءالله
انتهای پیام./